על המפקח על הביטוח של רשות שוק ההון,
מיהו ואיך ניתן להיעזר בו בתביעות סיעוד
רבים לא יודעים, אבל קיים בעל תפקיד כזה ברשות שוק ההון בישראל- ״המפקח על הביטוח״.
מיהו המפקח על הביטוח? מה תפקידו? ואיך ניתן להיעזר בו בנושא של תביעות סיעוד.
בשל העובדה כי ענף הביטוחים (ולא רק נושא הביטוח הסיעודי) הינו רחב מאוד וכולל חברות ביטוח רבות שמעניקות שירותים של ביטוח בתחומים רבים באמצעות סוכני ביטוח ובעלי מקצוע נוספים בתחום. למולם, עומד האזרח הפשוט, המבוטח שלעומת סוכני הביטוח וחברות הביטוח הידע והניסיון שלו בנושא הביטוח הינו דל באופן יחסי לעומת חברות הביטוח.
כך נוצר מצב שהרבה פעמים חברות הביטוח מנצלות את הדלתא הזו בידע של האזרח ומנצלות זאת לטובתן, ולרעת המבוטחים.
יוזמת הקמת גוף המפקח על הביטוח במשרד האוצר הוקם בכדי לספק הגנה ולעזור לקהל המבוטחים בישראל לקבל מידע הנוגע לנושא הרחב ״ביטוחים״. מי שמכהן בימים אלו בתפקיד הממונה והמפקח על הביטוח הינו ד״ר משה ברקת.
תפקידו של המפקח על הביטוח הינו לדאוג לאינטרסים של המבוטחים הרבים בחברות הביטוח השונות וזאת בעזר בירור תלונות שמגישים לו בנושאים רבים הקשורים לביטוח, ובין היתר גם בנושא של תביעות ביטוח סיעודי שלא מתנהלות כסדרן.
כחלק מכך, תפקידו של המפקח הינו גם לוודא כי חברות הביטוח מעניקות שירות הוגן למבוטחים.
כחלק מעבודתו, המפקח אמור להבטיח את מיצוי זכויות המבוטחים בחברות הביטוח החל ממועד רכישת הביטוח ועד מיצוי זכויותיהם בחברות הביטוח. כמו כן, מדי פעם בפעם ולפי הצורך הוא מפרסם נהלים והחלטות רלוונטיות לחברות הביטוח ולמבוטחים בהן וכל זאת על מנת להבטיח התנהלות תקינה בענף הביטוח, וכן גם בביטוח הסיעודי.
המחלקה לתלונות הציבור של המפקח על הביטוח
במקרים מסוימים (תלוי נסיבות ובוודאי שלא בכל מקרה) כאשר נתקלים בקשיים מסויימים במיצוי זכויות המבוטחים למול חברות הביטוח ניתן לפנות למפקח על הביטוח על מנת שיבצע בירור בנושא אליו פניתם לחברת הביטוח.
הפנייה למפקח נעשית באמצעות הגשת תלונה למחלקה לתלונות הציבור של המפקח על הביטוח. מחלקה זו מקבלת פניות הקשורות לנושאי הביטוח הסיעודי של אזרחים.
אז למה לעיתים כדאי לפנות בתלונה למפקח על הביטוח?
בנסיבות מסוימות, באם חברת הביטוח דחתה לכם את תביעת הסיעוד שלא באופן הוגן- בטרם פנייה לבית המשפט ניתן לפנות גם בפניית תלונה ליחידה לתלונות הציבור וזאת על מנת להגיש תלונה למפקח על הביטוח.
איך זה הולך? מגישים תלונה ליחידה לפניות הציבור של רשות שוק ההון. לאחר מכן, יש לוודא כי התלונה התקבלה ושניתן לה מס׳ פנייה.
לאחר מכן, היחידה מגישה את הסיפור התלונה שלכם לחברת הביטוח שעליה התלוננתם ותבקש את תגובתה בתוך 30 ימים. לאחר שחברת הביטוח תגיב, לכם תהיה אפשרות להגיב גם או להגיש ערעור על תגובתה.
לאחר שאלו התקיימו, המפקח על הביטוח יתבכקש לבחון את המקרה ויתערב בצורה כזו שאם אכן התרשם שחברת הביטוח התנהלה לא כראוי- המפקח על הביטוח יכול להתערב ולדרוש מחברת הביטוח לתקן את הליקויים השונים אל מול המבוטח.
סך הכל המפקח על הביטוח עומד לטובת המבוטחים, וכי תלונות שמבוטחים מגישים משפיעה על מדד השירות של חברת הביטוח ויכולה לפגוע לה בציון. במקרים חמורים למפקח ישנה אפשרות לשלול את רישיון הביטוח של סוכן או של חברה ואף לנקוט בסנקציות נוספות.
דרכים ליצירת קשר עם יחידת המפקח ברשות שוק ההון:
-
פנייה מקוונת דרך האתר של רשות שוק ההון https://pe.cma.gov.il
-
מס׳ טלפון של נציגי שירות מטעם המפקח של שוק ההון 3002*
-
מס׳ הפקס של יחידת המפקח של שוק ההון 02-5695352
-
כתובת האי-מייל של היחידה Panats-sh@mof.gov.il
-
כתובת דואר למשלוחי מכתבים: רחוב עם ועולמו 4 בירושלים, מיקוד 95463054
לכל שאלה כמובן אתם מוזמנים לפנות אלינו בטל׳ המשרד- 052-6313715
צעירים ומבוגרים רבים אינם יודעים שבן המשפחה שילם סכומים גבוהים עבור
פוליסת סיעוד של קופת החולים או באופן פרטי ועשויים להיות זכאים
למעלה מ - 270,000 ש״ח לחשבונם.
אנחנו כאן עבורכם על מנת לעזור לכם לקבל את הפיצוי המלא שמגיע לכם, ולא אגורה פחות.
עורכת הדין אורטל רחניאן מובילה במימוש פוליסות ביטוח סיעודי פרטי + קופ״ח