top of page

פוליסות קבוצתיות

עד סוף שנת 2017, מרבית האוכלוסייה הישראלית היתה מבוטחת בפוליסות סיעוד קבוצתיות (קולקטיביות) ואלו היוו חלק מהותי משוק הפוליסות הביטוחיות.

 

מה הן אותן פוליסות קבוצתיות?

פוליסות הסיעוד הקבוצתיות היו פוליסות ביטוח סיעודי בעלות תנאים כלליים, אשר הוצעו למבוטחים שהשתייכו לקבוצות גדולות במשק. האוכלוסיות שנהנו מתנאים אלו היו קבוצות גדולות שהיו שייכות בין היתר לחברי "הסתדרות המורים", "חברי אגד", חברות המגזר הציבורי, אנשים שהיו חברים בקיבוצים, ארגונים גדולים, של קבוצות צרכניות גדולות וכיוצא באלו. 

הקבוצה נהנתה מכוח קנייה רב וכך השיגה מחירי פרמיות נמוכים לחברות הביטוח, שירות איכותי ותנאים יחסית טובים בפוליסות הסיעוד.

בשנת 2013 הכריז המפקח על הביטוח כי החל משנת 2014 יופסקו פוליסות הסיעוד הקבוצתיות והפוליסות הקיימות יצטרכו להתחלף בפוליסות פרטיות.

הביטוחים הסיעודיים של קופות החולים הם למעשה ביטוחים קבוצתיים – אך בביטוחים אלו מטפלות תקנות אחרות של המפקח על הביטוח ומשרד האוצר ולכן אינם נכללים בתקנות החדשות.

 

מהותו של השינוי שיזם והשיק המפקח לשעבר על הביטוח במשרד האוצר – הוא כי החל ממועד זה אין יותר ביטוח סיעודי קבוצתי ולחברות הביטוח אסור למכור, לשווק ולהפעיל יותר פוליסות קבוצתיות אלו.

מה הוביל את המפקח על הביטוח להפסיק את הפוליסות הקבוצתיות?

היות ואורח החיים שלנו גבוה ואנחנו עתידים לחיות יותר שנים מבעבר, היקף המבוטחים לעומת עלויות הפוליסה לא יאפשרו לחברות הביטוח לעמוד בתשלומים הגבוהים לכמות מבוטחים כה גדולה.

סיבה נוספת היא כי הביטוחים הקבוצתיים איפשרו פרמיות נמוכות לתקופה מוגבלת ובעיקר כאשר מרבית המבוטחים היו צעירים, כאשר מרבית המבוטחים הפכו מבוגרים הפרמיות עלו משמעותית.

כמו כן, נטען בהמשך שהמבוטחים הצעירים מסבסדים את המבוטחים המבוגרים בפוליסות הקבוצתיות וכי מבוטחים פרטיים שלא בביטוחים הקבוצתיים מסבסדים את הקבוצתיים ומשלמים מחירים יקרים יותר עקב היעדר כוח קנייה (בדומה למצב בדמי הניהול בחסכונות הפנסיוניים)

.

איך זה משפיע על המבוטחים המבוגרים?

ביטול הפוליסות הקבוצתיות הציבו את אוכלוסיית המבוטחים המבוגרים בבעיה, שכן מבוטחים אלו מצאו את עצמם במצב בו במקום פרמיה חודשית נמוכה ואפשרית יחסית הם נדרשים לשלם פרמיית ביטוח סיעודי יקרה מאוד שעשויה להגיע למאות שקלים בכל חודש.

המפקח על הביטוח חייב את חברות הביטוח להמשיך למבוטחים קבוצתיים מעל גיל 60 את הביטוח ללא חיתום רפואי, אך המחירים יעלו למבוטחים אלו.

במקרה של ביטול הפוליסות הקבוצתיות, מבוטחים צעירים יצטרכו להחליט האם להמשיך בפוליסה פרטית ויקרה יותר או לוותר על הכיסוי הסיעודי, או למשל לעבור לביטוחים הסיעודיים של קופות החולים השונות.

מה קורה בפועל?

מבוגרים רבים נותרו ללא פוליסות, ללא רצף ביטוחי ושילמו במשך שנים רבות פרמיות גבוהות שבעת שהפכו לסיעודיים ונזקקו לקבלת כספי הפיצויים שלהם נותרו ללא כל עזרה או פיצוי.

כיום המשרד שלנו מטפל בתיק מיוחד שנוגע לאותה סוגייה של הפסקת הפוליסה הקבוצתית הסיעודית, בו אנו דורשים שחברת הביטוח תפצה את המבוטחת בכספי הפיצוי המגיעים למבוטחת מתוקף אותם תשלומים לחברת הביטוח.

אנחנו גאים לייצג מבוטחים שזכאים לקבל את כספם מחברות הביטוח- ולהביא לידי צדק בתחום הביטוח הסיעודי.

 

אם גם אתם או בני משפחתם בוטחתם בפוליסות קבוצתיות ולא קיבלתם את הפיצוי שלכם, פנו אלינו ונבדוק האם נוכל לעזור גם לכם בקבלת הפיצוי שמגיע לכם.

 אנחנו כאן עבורכם.

צרו איתנו קשר בטל׳ במשרד- 052-6313715

***אין באמור לעיל בכדי להוות משום יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.

בכל מקרה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין שמומחה בביטוחים סיעודיים . כל הזכויות שמורות ©

עורכת דין אורטל רחניאן -  גמלת סיעוד ביטוח סיעודי

רבים אינם יודעים שבן המשפחה שילם סכומים גבוהים עבור פוליסת סיעוד של קופת החולים או באופן פרטי ועשויים להיות זכאים בלמעלה מ - 270,000 ₪  לחשבונם.
אנחנו כאן עבורכם על מנת לעזור לכם לקבל את הפיצוי המלא שמגיע לכם, ולא אגורה פחות.

 

עורכת הדין אורטל רחניאן מובילה במימוש פוליסות ביטוח סיעודי פרטי+קופ"ח

לסיוע בקבלת פיצויי סיעוד, אנחנו כאן עבורכם.

צרו איתנו קשר בטל׳ במשרד- 052-6313715

bottom of page