התיישנות בתביעת סיעוד
בשונה מתביעות אזרחיות המתיישנות בחלוף שבע שנים, בתביעות ביטוח סיעודי (כמו כלל התביעות בתחום הביטוח, על פי הקבוע בחוק חוזה הביטוח) ישנה תקופת התיישנות מקוצרת של שלוש שנים בלבד, למעט חריגים מסוימים שבחוק ההתיישנות.
בתביעות סיעוד, אחת הסיבות שהמחוקק קבע תקופת התיישנות מקוצרת הנה כדי לאפשר לחברות הביטוח לבדוק את החולה הסיעודי בזמן אמת, כולל באמצעות איש מקצוע רפואי כגון רופא או אחות בתחום כנציג מטעמן.
משמעות תקופת ההתיישנות הנה שאם אדם היה במצב סיעודי, והפסיק להיות סיעודי ולא הגיש תביעה לחברת הביטוח, הוא יוכל עדיין לתבוע פיצויים מחברת הביטוח כל עוד לא עברו 3 שנים מיום האירוע שהפך אותו לסיעודי.
מהי פוליסה סיעוד מתחדשת?
עילת התביעה בפוליסת סיעוד "מתחדשת" כל יום ולכן ניתן לתבוע היום גם אם האדם סיעודי כבר לפני שנים רבות.
מצד שני, ניתן להפעיל את הפוליסה רטרואקטיבית עד שלוש שנים שחלפו. זאת אומרת, שככל ואדם נמצא במצב סיעודי היום, ולטענתו הוא שרוי במצב סיעודי זה מזה חמש שנים, הוא לא יוכל לקבל פיצוי עבור חמש השנים שחלפו, אלא רק למשך שלוש השנים שחלפו.
תביעה אל חברת הביטוח לא עוצרת את תקופת ההתיישנות!
כל עוד חברת הביטוח לא אישרה את תביעת הסיעוד, שעון ההתיישנות לא נעצר וחברת הביטוח יכולה עדיין לטעון להתיישנות של התביעה.
מרגע הגשת התביעה לחברת הביטוח, ברוב המקרים מתחילה משיכת זמן ממושכת בהן טוענת חברת הביטוח כי המבוטח אינו זכאי לתגמולי הסיעוד ובזמן זה מירוץ תקופת ההתיישנות ממשיכה לרוץ.
במצב כזה, רק הגשת תביעה לבית משפט ולא לחברת הביטוח עוצרת את שעון ההתיישנות.
לצערנו, במקרים של תביעת ביטוח סיעודי נושא ההתיישנות הרבה יותר מהותי, וזאת משום שהתביעה בדרך כלל עבור אדם מבוגר, סיעודי וחולה מאוד, אשר הסביבה ובני המשפחה לא תמיד מסוגלים לטפל בענייניו, כולל בהגשת תביעת סיעוד,
וכך השנים חולפות שבני המשפחה מממשים את זכויותיו ולא מקבלים את תגמולי הביטוח והזכויות הנוספות.
חשוב מאוד להדגיש, כי גם אם חלפו שלוש שנים ממועד קרות האירוע בו הפך אדם לסיעודי, זה לא אומר כי חלה התיישנות בתביעות סיעוד או כי התביעה כולה התיישנה.
אלא המשמעות היא שלא ניתן יהיה לקבל את תגמולי הביטוח הסיעודי יותר מאשר שלוש שנים רטרואקטיבית ממועד הגשת התביעה, וכי המבוטח כן יהיה זכאי לקבלת תגמולי הביטוח החל מיום הגשת התביעה וקדימה.
טיפים הנוגעים להתיישנות תביעות סיעוד:
1. במידה ואת/ה או בן המשפחה במצב סיעודי, רצוי להקדים ולהגיש את תביעת הסיעוד, זאת כדי למנוע מחברת הביטוח לטעון להתיישנות ולפיכך לדחות את תביעת הסיעוד שלך על הסף.
2. באם נותרה תקופה קצרה מאוד להתיישנות תביעת הסיעוד שלכם, מומלץ שלא להתמהמה בהגשת התביעה, להגיש את התביעה לחברת הביטוח ויחד איתם לבקש מחברת הביטוח אישור פורמאלי על עצירת מירוץ ההתיישנות בתביעה.
לעיתים חברות הביטוח נעתרות לבקשה זו.
3. במידה ויש התיישנות בתביעה- מומלץ להיוועץ עם עורך דין שמתמחה בביטוחים סיעודיים, לעיתים יש נסיבות חריגות מסוימות שעל אף שמתקיימת התיישנות בתביעה, יש עדיין מה לעשות ורק עורך דין יידע לטפל בתביעה בשלב כזה.
במקרה שבו נדרשת תביעת סיעוד ויש חשש להתיישנות, מומלץ לפנות לעורך דין שעוסק, בקיא ומתמחה בביטוח סיעודי אשר יוכל למנוע את ההתיישנות בתביעה ולעזור לכם לקבל את מלוא תגמולי הביטוח במלואם.
אל תוותרו על זכויותיכם וזכרו שאתם נאבקים לא רק בשביל עצמכם
אלא בשביל בן משפחה שזקוק לכם יותר מכל.
אנחנו כאן עבורכם.
צרו איתנו קשר בטל׳ במשרד- 052-6313715
***אין באמור לעיל בכדי להוות משום יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.
בכל מקרה יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין שמומחה בביטוחים סיעודיים . כל הזכויות שמורות ©
צעירים ומבוגרים רבים אינם יודעים שבן המשפחה שילם סכומים גבוהים עבור
פוליסת סיעוד של קופת החולים או באופן פרטי ועשויים להיות זכאים
למעלה מ - 270,000 ש״ח לחשבונם.
אנחנו כאן עבורכם על מנת לעזור לכם לקבל את הפיצוי המלא שמגיע לכם, ולא אגורה פחות.
עורכת הדין אורטל רחניאן מובילה במימוש פוליסות ביטוח סיעודי פרטי + קופ״ח