top of page

נימוקי דחייה נפוצים של חברות הביטוח

יש מס׳ נימוקי דחייה נפוצים שחברות הביטוח נעזרות בהן על מנת לדחות תביעות סיעוד.

 ברוב המקרים של תביעות הסיעוד מדובר בדחיות שאינן מוצדקות, ועורך דין שמומחה בביטוחים סיעודיים יידע להגיב לחברת הביטוח עליהן ולהביא לאישור התביעה על אף ניסיון הדחייה הראשוני מחברת הביטוח.


נימוקי הדחייה הנפוצים:

•  המבוטח אינו עונה על ההגדרה של ״מצב סיעודי״

• חריג הקיים בפוליסת הסיעוד

• טענת אי גילוי מצב רפואי קודם 

• מקרה הביטוח אירע בטרם החתימה על פוליסת הסיעוד

 

המבוטח אינו עונה על ההגדרה של "מצב סיעודי"

ישנם הרבה ניסיונות של חברות הביטוח לטעון כי המבוטח אינו עונה על הגדרת "מצב סיעודי" לפי תנאי הפוליסה. במידה והמבוטח אכן עומד בתנאי הפוליסה (זאת אומרת, שהוא אכן זקוק לעזרה ב-3 מתוך 6 פעולות יומיומיות, או שהוא ״תשוש נפש״) אולם חברת הביטוח דוחה אותו, אין לומר נואש ויש לפנות לייעוץ משפטי בנושא.

עו"ד המטפל ומתמחה בתביעות סיעוד יידע לבחון את הנסיבות ואת טענת הביטוח, במידת הצורך יידע להתאים מסמכים רפואיים לחברת הביטוח, לבצע הערכה תפקודית מתאימה או שיפנה את הלקוח למומחה רפואי מטעמו אשר יבדוק את המבוטח וייתן חוות דעת אובייקטיבית על מצבו של המבוטח והאם הוא עומד בתנאי פוליסת הסיעוד. לעורך דין שמתמחה בביטוחים סיעודיים יש הרבה ידע וניסיון לטפל בסוגייה הזו.

 

חריג הקיים בפוליסת הסיעוד

ישנם מס' חריגים בפוליסה אשר במצבים מסוימים פוטרים את חברת הביטוח מתשלום של תגמולי הביטוח למבוטח.

במקרה כזה שזוהי סיבת הדחייה של חברת הביטוח, יש צורך לקרוא את תנאי הפוליסה ולבדוק שוב לעומק את תנאי הפוליסה עליו המבוטח חתום ולהגיב בהתאם.

פעמים רבות זוהי דרך נוספת של חברת הביטוח להתחמק מתשלום תגמולי ביטוח למבוטח.

 

טענת אי גילוי מצב רפואי קודם

פעמים רבות טוענות חברות הביטוח כי המבוטח לא הצהיר על מצבו הרפואי הקודם בעת חתימתו על פוליסת הביטוח, ולטענתה אילו הייתה יודעת חברת הביטוח על מצבו הרפואי הקודם היא לא היתה מאשרת את צירוף המבוטח לפוליסת הסיעוד או לחילופין קובעת פרמיה גבוהה יותר עבורו.

טענת חברת הביטוח במקרה זה היא שהמבוטח הסתיר בכוונת תחילה מידע רפואי שהיה ידוע לו.

במקרים כאלו, עורך דין יכול לטעון כי טרם חתימת פוליסת הביטוח עם המבוטח, הייתה יכולה חברת הביטוח בעצמה יכולה לבדוק את עברו הרפואי של המבוטח, ולכן לא די בכך שהיא מסתמכת על הצהרת הבריאות של המבוטח.

כמו כן, לעיתים הצהרת הבריאות מנוסחת באופן כזה שהמבוטח "נופל בפח" ובמקרה שכזה יש לטעון כי חברת הביטוח הכשילה במכוון את המבוטח. בכל מקרה יש לקרוא בעיון רב את טענת הביטוח ולבחון כל מקרה לגופו.

 

מקרה הביטוח אירע בטרם החתימה על פוליסת הסיעוד

משמעות טענה זו היא כי המבוטח היה במצב סיעודי עוד לפני חתימתו על פוליסת הביטוח ועל כן הוא אינו זכאי לתשלום על פי הפוליסה.

חברת הביטוח מנסה להישען על כך שאנשים מבוגרים שחותמים על פוליסת ביטוח זקוקים לעזרה בבית ובפעולות אחרות נוספות, גם בטרם הצטרפותם לפוליסת הסיעוד. במצב זה, יש צורך להבחין ולהבהיר לחברת הביטוח כי זהו מצב לגיטימי שאדם מבוגר יזקק לעזרה בביתו וכי אין זה אומר כי המבוטח נמצא במצב סיעודי ועונה על תנאי הפוליסה.

עורכת דין אורטל רחניאן -  גמלת סיעוד ביטוח סיעודי

צעירים ומבוגרים רבים אינם יודעים שבן המשפחה שילם סכומים גבוהים עבור
פוליסת סיעוד של קופת החולים או באופן פרטי ועשויים להיות זכאים

למעלה מ - 270,000 ש״ח לחשבונם.

אנחנו כאן עבורכם על מנת לעזור לכם לקבל את הפיצוי המלא שמגיע לכם, ולא אגורה פחות.

עורכת הדין אורטל רחניאן מובילה במימוש פוליסות ביטוח סיעודי פרטי + קופ״ח 

bottom of page